دکتر فرد: حرکت IoT رو به جلو است/ جا برای کار در این حوزه زیاد است
دکتر عظیم فرد مدیر کل صدور پروانه سرویسهای رادیویی رگولاتوری، در حاشیه کارگاه اینترنت اشیا، مبحث IoT را گسترده برشمرد و افزود: حفظ حریم خصوصی، امنیت داده ها، ایجاد مقررات مربوط به استفاده از داده، ارایه کیفیت مطلوب و توجیه پذیری اقتصادی از مواردی است که درتوسعه IoT در کشور باید به آن توجه کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات، دکتر فرد، خاطر نشان کرد: همان طور که انتظار می رود اپراتورها بستر شبکه ای را فراهم کرده، به دنبال تکامل آن هستند.
وی افزود: بقیه بازار هم در حوزه های کاربردی مثل انرژی، بهداشت، کشاورزی، صنعت و ... باید شروع به توسعه شبکه سنسورهای خود کنند تا بتوانند از امکانات ایجاد شده توسط اپراتورها بهره برند.
به گفته وی، حرکت این فناوری رو به جلو است و IoT به IoE منجر خواهد شد و به تدریج در تمام ابعاد زندگی مردم رسوخ کرده و زندگی روزمره را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
دکتر فرد با تاکید بر وجود نکات مثبت و منفی در هر فناوری، تصریح کرد: دایره اعمال این فناوری خیلی گسترده تر از افراد است و اشیا را هم در بر می گیرد. به این معنا که هر شیئی که اطلاعاتی برای تبادل دارد و اثری از بیرون می شود روی آن گذاشت در دایره این فناوری قرار می گیرد که این بسیار گسترده بوده و می تواند به پیچیده کردن زندگی بینجامد.
وی با بیان این که در ایران در خصوص طرح موضوع مثل دیگر نقاط دنیا هستیم، گفت: در ساخت اجزای شبکه و سنسورها خیلی کار لازم است و در حال حاضر کشورهای دیگر تحقیقات گسترده ای در این زمینه انجام داده اند و در نقطه صفر نیستند که در همین دوره هم شاهد نمایش گراف آنها بودیم.
این مسوول رگولاتوری ادامه داد: ما تازه در آغاز راه هستیم و برای رسیدن به سرعت دیگران نیازمند کارهای بیشتر می باشیم که هنوز به میزان لازم به آن نپرداخته ایم.
وی با تاکید بر این که در زمینه کاربرد و استفاده از سنسورها، باز کردن بازار و آوردن مزایا به زندگی مردم باید اقدامات زیادی کرد، گفت: این نسل تازه ای از فناوری است که شروع دارد ولی انتها ندارد.اتصال تجهیزات به یکدیگر است و یک لایه روی لایه های قبلی اضافه می شود و به تکامل می رسد و اگر خوب از فناوری استفاده و استارت آپ ها را تقویت کنیم، در این زمینه خیلی کارها می شود مثل اسنپ و تپ سی که به نوعی IoT هستند و بازارهای تازه و خوبی هستند.
ارایه دهنده مقاله "روش تخمین طیف فرکانسی فناوری جدید تلفن همراه در باندهای فرکانسی 25/24 گیگاهرتز تا 86 گیگاهرتز" در کارگاه اینترنت اشیا، افزود: اپراتورها از باندهایی که دارند، می توانند برای استفاده در اینترنت اشیا آزادانه استفاده کنند.
وی با اشاره به این که ما نیز مثل دیگر نقاط دنیا و با رعایت ملاحظات خود در حال آزمایش این حوزه هستیم، تصریج کرد: در حوزه کاربرد IoT امنیت مطرح است که در این دوره کوتاه هم به آن اشاره شد و باید حل شود.
دکتر فرد در عین حال، سیاست گذاری در این حوزه را وظیفه حاکمیت عنوان کرد و افزود: وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و دیگر اعضای مرتبط در این خصوص مسوول هستند.
وی ادامه داد: بخشی نیز به بازارهای عمودی این حوزه بر می گردد نظیر وزارت بهداشت که مقررات خاص مربوط به حوزه خود از درمانگاه، گرفته تا حریم پزشک و بیمار، را مشخص کنند.
دکتر فرد گفت: سایر بازارهای عمودی نیز باید مقررات خاص خود را بنویسند و زمانی که می خواهند وارد شبکه های ارتباطی شوند با استانداردهای ما در زمینه های فنی، ایمنی، امنیتی، سطح خدمات و نگهداری و پشتیبانی سازگاری داشته باشند.